Zoekmachine optimalisatie / SEO

voor jouw bedrijf

Wat is SEO?

Hoger komen in de zoekresultaten​

SEO staat voor Search Engine Optimization, of in het Nederlands: zoekmachine optimalisatie. Dit houdt in dat je jouw website en externe factoren zo instelt dat zoekmachines zoals Google verliefd wordt op jouw site waardoor je steeds hoger in de zoekresultaten komt te staan. We kijken dan o.a. naar de content van de website, betere zoekwoorden, technische SEO onderdelen (zoals de aanwezigheid van een robot.txt bestand en sitemap, het juiste gebruik van HTML-tags, snelheid etc), linkbuilding en nog veel meer. Door te voldoen aan de eisen die Google stelt zal jij steeds beter vindbaar worden naarmate de website steeds verder geoptimaliseerd wordt. Dat betekent dat je meer organisch verkeer naar je website krijgt (dus niet via advertenties maar via de zoekresultaten). Dat klinkt goed, toch?

Content

Natuurlijk is jouw content het belangrijkste waar jouw bezoeker voor komt. De content kun je helemaal SEO proof maken, maar hoe dan?​

Technische SEO​

Zal de zoekmachine verliefd worden op hoe jouw site nu is? We maken het zo makkelijk mogelijk om jouw website te beoordelen. Dit doen we in de taal die Google spreekt en daar komt een stukje techniek bij kijken.​

Linkbuilding

Google kijkt ook naar hoe belangrijk jouw site is. Wordt er veel gelinkt naar jouw website? Dan zal de website wel relevant zijn en plaatst Google sneller jouw link bovenaan.​

Werkwijze

Hoe gaan we ervoor zorgen dat je hoger komt in de zoekmachines?

Zoekwoorden onderzoek

Om gevonden te worden in de zoekmachines moet je zorgen dat jouw content aansluit bij wat de bezoeker zoekt. Dus wat typt ze in bij Google? Gebruikt ze vakjargon of juist Jip en Janneke taal? Waar wordt jouw website nu op gevonden? En hoe zit het met de concurrentie? Een goede SEO strategie heeft als basis een goed zoekwoorden onderzoek.

SEO Health Check

Hoe staat het nu met jouw website? We willen dat de zoekmachines verliefd worden op jouw website en ze daarom bovenaan neerzetten in de zoekresultaten. Google praat niet zoals wij dat doen dus moeten we wat aanpassingen maken zodat Google zonder moeite door jouw website heen kan gaan om alle nodige informatie te vinden. Zo kruip jij naar de hoogste zoekresultaten.

On-page optimalisatie

HTML tags, intern linken, laadsnelheid, ALT teksten en meer. Misschien ken je niet alles maar het zijn wel allemaal belangrijke onderdelen van de on-page optimalisatie. Ik ga voor jou bekijken wat er aangepast moet worden zodat ook jouw on-page SEO helemaal in orde is.

Off-page optimalisatie

Off-page optimalisatie heeft o.a. te maken met de linken die naar jouw website en pagina's gaan. Zo groeit jouw autoriteit voor Google (en dat vindt de zoekmachine erg belangrijk). Zijn het waardevolle linken? Zijn het er überhaupt genoeg? Ik ga kijken wat je nu hebt en wat we kunnen doen om het te verbeteren. Meer autoriteit = hoger in Google.
SEO Specialist - groeien in Google

Wat doe ik als SEO specialist?

SEO is geen quick-fix oplossing. Door jouw website te optimaliseren en alles goed in te stellen zal je na +- 4 maanden resultaat gaan zien, als je weet wat je doet tenminste. Daar kan ik jou als SEO specialist mee helpen. Op basis van een uitgebreide SEO audit maak ik een nulmeting zodat we precies weten hoe je ervoor staat. Dan kan er stap voor stap geoptimaliseerd worden en je zal zien dat jouw positie in Google zal verbeteren. Met verschillende premium SEO tools pluis ik jouw website helemaal uit. Zo bekijk en optimaliseer ik de titels, meta beschrijvingen, HTML-tags, URL’s en nog veel meer. Aan de hand van een lijst met bijna 100 punten wordt alles wat met SEO te maken heeft grondig bekeken. Niet alleen op jouw website maar ook buiten jouw website worden verschillende dingen nagekeken, zoals backlinking, Google Analytics, Google Search Console, SPAM scores etc. De complete benadering van SEO zorgt voor dat jouw organische resultaten een heel stuk beter zullen worden. Want zeg nu eerlijk, het liefst wil je bovenaan in Google komen te staan. Toch?

Waarom zou je een SEO expert inhuren als je het zelf ook kan?​

Natuurlijk kun je het ook zelf. Er zijn allerlei gratis tools online te vinden waarmee je al het een en ander kunt uitzoeken. Je krijgt vervolgens een lijst met resultaten maar hoe pas je die nu eigenlijk toe? Er staan termen zoals KD, CTR, rank en zoekvolume. Begint het je al te duizelen? Heel begrijpelijk want SEO is een ingewikkeld onderdeel van jouw bedrijf als je niet alle ins en outs kent. Een specialist weet wat ze doet waardoor jouw SEO strategie heel sterk wordt neergezet en uitgevoerd.

Een SEO expert zorgt ervoor dat jouw website wordt gevonden op de juiste zoekwoorden, dat er goede content staat en dat jouw website technisch goed in elkaar zit. Er wordt rekening gehouden met de beste SEO gewoontes waar de zoekmachines zo dol op zijn.

SEO Health Check

DIY seo
99
59 excl. BTW
 • Nakijken van jouw website
 • Waar word je nu op gevonden?
 • Overzichtelijke lijsten
 • Zelf aan de slag met jouw SEO

SEO

5 uur
375
249 excl. BTW
 • SEO audit
 • Zoekwoorden onderzoek
 • Concurrentie analyse
 • Content optimalisatie
  (teksten SEO proof maken)
 • Technische optimalisatie
  (on-page SEO)
 • Interne linkbuilding
 • Google Search Console & Google Analytics koppeling
 • Niet alle onderdelen komen aan bod in 5 uur. Ik begin met de belangrijkste actiepunten.

Op maat

Wat heb je nodig?
excl. BTW
 • Heb je hulp nodig bij een specifiek onderdeel van SEO? Bijvoorbeeld alleen met de technische SEO, linkbuilding of wat anders?
  Neem dan contact op zodat ik kan kijken wat ik voor je kan doen.