SEO Dashboard

Word jij ook gek van alle ingewikkelde gegevens in Google Analytics?

Het klinkt zo leuk: stel Google Analytics in op je website en weet precies waar je klanten vandaan komen. Nou, think again…

Ja, Google Analytics 4  (GA4) en Google Search Console (GSC) zijn mega waardevolle tools om al het verkeer (bezoekers) van en naar jouw website te bekijken, analyseren. Want alleen met goede data over de bezoekers kun je jouw website zo optimaliseren dat het aansluit bij waar ze naar zoeken, wat ze nodig hebben (en dat is precies wat SEO is). Maar de originele dashboards van GA4 en GSC zijn een groot doolhof met overweldigende termen, diagrammen en pagina’s. Het is net als een steeds veranderend doolhof zonder routekaart.

Daarom heb ik het SEO Dashboard gemaakt!

Google Analytics Ingewikkelde Data Seo Dashboard Google Analytics

Wat vind je op het SEO Dashboard?

Over de bezoekers (Google Analytics 4)

Over de zoekwoorden (Google Search Console)

Platform

Het SEO dashboard staat op het gratis platform 'Looker Studio'. Dit is een onderdeel van Google waardoor alles naadloos met elkaar werkt. Log daar in met hetzelfde Google account als bij Google Analytics.

Google Analytics 4

Om dit dashboard te kunnen gebruiken heb je een koppeling nodig tussen Google Analytics 4 en jouw website. Heb je dat niet? Je ontvangt een uitleg in de mail na aankoop.

Google Search Console

Net zoals met GA4 heb je ook een account nodig bij Google Search Console die gekoppeld is aan je website. Zorg dat je met hetzelfde Google account toegang hebt als bij Google Analytics.

Een paar voorbeelden uit het dashboard

Wil je het dashboard even zelf bekijken? Vraag dan hier de demo versie aan.

H├Ęt SEO Dashboard

Krijg vandaag nog meer inzicht in jouw website. Krijg toegang tot het SEO Dashboard voor slechts

67  euro excl. BTW